FEMKE MEREL VAN KOOTEN KANDIDAAT-PREMIER VAN NIEUWE MIDLIFE-PARTY

Gerardus Prankman, brein achter de Midlife Party:
Oprichter Gerard Prankman: “Wij gingen in de hongerwinter toch ook niet naar Afrika?” ( foto: Hollandse Gronden)

De Midlife Party moet het helemaal gaan maken op 17 maart volgend jaar bij de Tweede-Kamerverkiezingen. Initiatiefnemer Gerardus Prankman: “Niemand kan om ons heen. Let op mijn woorden, wij worden de spil in de kabinetsformatie”. Met, grote verrassing, de op het nippertje aan de klauwen van Krol ontsnapte Femke Merel van Kooten als lijsttrekker en premierskandidaat.

Van onze verslaggever

Prankman ontvangt met mondkapje. “Kwetsbare groep, hè.” De 73-jarige senior loopt al jaren met plannen voor een politieke partij voor de middelbare Nederlander. “Zij hebben het het moeilijkst van iedereen maar worden niet gewaardeerd. Toevallig zijn het wel de mensen die het moeten verdienen voor de BV Nederland.”

We spreken de hem in de tuin van zijn twee-onder-één-kapper in Hillegaasterdam, een dag nadat hij zijn nieuwe partij in Nieuwspoort lanceerde. Het nieuws dat de ouderenpartij weer probeert op te krabbelen haalde hem over de streep. “Belachelijk, dat 50PLUS-gedoe. Niks ten nadele van ouderen, maar de zwaar geplaagde middelbare Nederlanders vormen wel de ruggengraat, het hoofd en de wapperende handjes van ons land. Die zitten niet te wachten op een Nagel om hun kont te krabben, haha”.


Leg uit.

“Iedereen weet dat mensen tussen de pakweg 35 en 55 jaar een crisis in hun bestaan doormaken. Ze lopen vast in hun relaties en hun banen, maar ze kunnen geen kant op. Is dit nou het leven?
Ze ploeteren om het hoofd boven water te houden met peperdure hypotheken en torenhoge huren, ze hebben hun leven lang opgebokst tegen de woningnood, ze hebben dure opgroeiende en studerende kinderen en het ontbreekt ze aan carrièreperspectief. Hun lonen zijn al jarenlang bevroren, ze staan op weg naar hun werk in de file of in overvolle treinen, maar wat doet de regering? Niks. Dit is de groep die bloedt voor onze zogenaamde welvaart. Vind je het gek dat ze hun heil zoeken in nieuwe uitdagingen zoals jongere vrouwen, sportauto’s en zingevingsworkshops?”

Wat gaat u eraan doen?
“We regelen voor deze leeftijdscategorie forse belastingverlagingen, gratis bezoek aan scheidingsconsulenten, alimentatievrije scheidingen, bpm-vrije milieuvriendelijke sportauto’s en mindfulness-cursussen. Zo geven we perspectief. Geld is er zat. Kijk maar eens wat er plotseling allemaal kan in deze coronatijd. De honderden miljarden vliegen je om de oren. Hoe kan dat? We moesten toch sinds mensenheugenis de broekriem aanhalen? We zijn jarenlang verneukt, meneer, verneukt.”

Is het niet eenzijdig om alleen voor deze groep op te komen?
“Nee. De Midlifers zijn de ouders van de jongeren en de kinderen van de ouderen. Denkt u nu echt dat we die in de steek zullen laten? Dan snijden we in eigen vlees. Midlifers vormen het scharnierpunt van de samenleving en wij geven daar een politieke draai aan waarvan de andere partijen de oren zullen tuiten.”

Hoe staat u tegenover asielzoekers?
Wij staan niet tegenover maar naast de asielzoekers. Echte vluchtelingen kunnen op ons rekenen. Maar eerst orde op zaken in eigen huis. Het is een chaos in Nederland, te beginnen bij de IND. Maar ik doel vooral op de problemen bij de belastingdienst, de woningnood, de idioot lage salarissen bij onderwijs, zorg en de politie. Nederland stagneert en dat moet eerst stoppen. Tegen de asielzoekers zeg ik: beste mensen, wij zijn in de hongerwinter toch ook niet met zijn allen naar Afrika gevlucht? We hebben onze ellende zelf ingeslikt, dat kunnen jullie ook.”

Bent u niet bang voor politieke versplintering?
Integendeel. Meteen na de verkiezingen stellen wij de kiesdrempel op vijftien zetels. Het wetsontwerp ligt al klaar. Nederland wordt dankzij ons weer regeerbaar. U denkt dat wij zelf geen vijftien zetels halen?” Hij pakt de bevolkingspyramide erbij. “Kijk, de Midlife Community vormt het grootste segment van onze bevolking. We worden de grootste partij van Nederland. Ik heb gewerkt als autoverkoper, werkvoorbereider, communicatie-adviseur, puntlasser, consultant en senior advisor, ik ben dus bekend met alle lagen van de bevolking en weet hoe ik ze moet bereiken. Wij vertegenwoordigen bij uitstek de hardwerkende Nederlander. Wij zijn de echte Henk en Ingrid. We zuigen de VVD en die club van Wilders en al dat andere politieke gepeupel met zijn gekonkel vroem vroem leeg. Wij worden de grootste, de MP gaat de MP leveren, voel je ‘m?”

Party of Partij?
“Party natuurlijk. Wij zijn van deze tijd. Onze doelgroep heeft zijn kinderen namen gegeven als Wesley, Kimberley, Dennis en Candy, als ze zelf al niet zo heten. Bedenk dat Party in het Engels ook feestje betekent. Meneer, het wordt een feest om op de Midlife Party te stemmen.”
Doorlezen onder de foto

FMvK
Femke Merel van Kooten: zicht op het Torentje (foto Trouw)

Is het niet gek dat een 73-jarige een partij voor middelbaar Nederland begint? Gaat u zelf in de Tweede Kamer zitten?
“Onze kiezers hebben tijd noch geld om zich onbetaald te wijden aan de politiek. Na de verkiezingen wordt dat anders, dan worden ze betaald voor hun werk. Zelf hoef ik eerlijk gezegd niet zo nodig, ik heb het voortouw alleen maar genomen omdat ik niet tegen onrecht kan. En ik ben natuurlijk ervaringsdeskundige, ik heb ruim dertig jaar gedaan over mijn midlifecrisis. Ik ben van de ene baan naar de andere gesprongen, vijf keer ben ik met een jongere vrouw getrouwd, ik weet waar ik het over heb.”

Wordt u de lijsttrekker?
Nee nee nee! We hebben uitstekende contacten met mensen die het klappen van de zweep kennen. Mannen en vrouwen. Femke Merel van Kooten bijvoorbeeld is een uitstekende lijsttrekker. Een door en door integer politiek supertalent dat na haar avontuur bij de Dieren, 50PLUS en die opgeblazen kikker van een Krol bij ons haar vleugels kan uitslaan. Met haar 36 jaar valt ze net binnen de doelgroep. Ze is er vroeg bij maar nu al de midlifecrisis in persoon. Ze is de ideale kandidaat en heeft al toegezegd.”

Premier Femke Merel van Koten?
“Uw woorden.”

Femke Merel van Kooten was niet voor commentaar bereikbaar.

3 reacties

  • Annemiek Vos op 8 augustus 2020 om 13:53
  • Reageer

  De midlife- party,
  Is van jou en van mij,
  De midlive-party,
  Voor jullie en wij,
  De midlive-party,
  Maakt iedereen blij
  Ect

  • Bas op 7 augustus 2020 om 23:13
  • Reageer

  Ha fijn eindelijk een partij met een visie! En met een vrouw als lijsttrekker en zeer ministeriabel! Wat zeg ik president-ministeriabel! Want iemand die heel wendbaar is . Goed interview, heel informatief!

   • Menno op 8 augustus 2020 om 12:45
   • Reageer

   Prankman is the new handyman.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.