NOG EEN KLEIN PROBLEEMPJE, MAAR VERDER: COMPROMISLOOS DOORPAKKEN

37 zetels! Wat een opsteker. En het hadden er gemakkelijk meer kunnen zijn. Dat puike verkiezingsprogramma van hem moet hij dus beslist onverdund uitvoeren. Niets staat dat in de weg, behalve één klein probleempje, maar dat valt te verhelpen.

Wat wil hij precies? Zijzee legt het uit.

Hij wil de financiering van de publieke omroep afschaffen. Dat is een puik plan, want we worden op Nederlands 1, 2 en 3 toch al doodgegooid met reclame. Dat kunnen we missen als kiespijn, dus opdoeken die handel, geen tv meer kijken en voortaan een boek lezen.

Hij wil islamitische scholen verbieden. Al weer zo’n opsteker. Vooral omdat we dan ook de christelijke scholen gaan sluiten. Gelijke monniken, gelijke kopvodden, zeg ik altijd maar. Ik ben toch al nooit voor dat christelijke onderwijs geweest. Geloven doen we in de kerk. Of in de moskee.

Hij wil moskeeën verbieden. Heb ik ook altijd al gewild, want godsdienst is de bron van alle kwaad. Als God Adam en Eva niet had geschapen, waren wij er niet geweest. En ook die hele ellendige wereld niet. Daarom, en ook vanwege die monniken en kopvodden, verbieden we ook alle kerken. De gebouwen mogen blijven staan, als buurtcentrum, bezienswaardigheid of museum.

Hij wil geen kunst- en cultuursubsidies meer. Weg dus met musea, schouwburgen, bibliotheken, conservatoria en kunstacademies. Goed zo. Wanneer stond de kunst in Nederland op eenzame hoogte? In de zeventiende eeuw, de eeuw van Rembrandt en Vermeer. Dacht u dat er toen kunst- en cultuursubsidies bestonden? Welnee. Daar moeten we dus naar terug. De Nederlandse kunstenaars zullen opnieuw de wereld versteld doen staan.

Hij wil een complete asielstop. Eigenlijk is dat een heel pacifistisch voornemen. Als overal vrede heerst hoeft er immers niemand meer te vluchten. Tot het zover is willen de VVD, NSC en BBB en al die andere rechtse partijen die asielstop ook al wel, al durven ze dat niet hardop te zeggen omdat ze niet willen breken met de EU en de VN, waarmee we helaas ook asielverdragen hebben. Maar geen nood, want:

Hij wil het VN-Handvest opzeggen en een opt out wat betreft de EU. En daarna de EU uit. Als door- en door fatsoenlijke politicus die de wil van het volk respecteert wil hij de Nexit eerst nog aan ons voorleggen in een referendum. Ik kijk er reikhalzend naar uit. Dat komt omdat ik van nature een groot voorstander ben van sober leven. Dat zullen we moeten doen als we de EU hebben verlaten. Eigen volk eerst, ook qua broekriem aanhalen. Op mijn ja kan hij dus rekenen.

Hij wil alle buitenlanders opsluiten die hier illegaal verblijven. Hier doet hij iedereen die een hekel heeft aan illegaliteit een plezier mee. Het zal een enorme impuls geven aan het gevangeniswezen. Werk aan de winkel voor cipiers en omgeschoolde hondenmeppers. Mochten daar onvoldoende mensen voor beschikbaar zijn, dan dwingen we onze bijstandstrekkers het te doen. Zijn die eindelijk ook van de straat.

Hij wil een verbod op ritueel slachten. Een bloemrijk idee. Ritueel slachten is wreed en wreedheid tegen dieren stuit hem tegen de borst. Daarom kun je op je vingers natellen dat onze hele bio-industrie onder zijn bewind gaat verdwijnen, want die kent qua wreedheid zijn weerga niet. En wat scheelt dat niet aan mest, nitraat en bestrijdingsmiddelen in ons milieu. De natuur krijgt een enorme boost, vandaar dat ‘bloemrijk’. Mao zei het al: laat duizend bloemen bloeien, en hij zegt het na.

Hij wil de maximumsnelheid op onze autowegen verhogen naar 140 kilometer per uur. Honderd procent mee eens. Dat gesukkel op onze wegen is mij al jaren een doorn in het oog. In alle rechtgeaarde chauffeurs schuilt een Max Verstappen, en die moet je de ruimte bieden. Anders frustreer je ze maar en dat ondergraaft het nationale humeur dat toch al niet overhoudt.

Niet milder alsjeblieft
En zo kan ik nog uren doorgaan: hij wil Turkije uit de NAVO, stoppen met wapensteun aan Oekraïne, tbs afschaffen, stoppen met het klimaatbeleid, de integratie van ons leger met dat van Duitsland ongedaan maken, de Eerste Kamer opheffen, de koran er uit schoppen, ga maar door, ga maar door, hij wil nogal wat, onze Wilders. Allemaal geweldige voornemens die hij beslist niet moet afzwakken tijdens een aanval van mildheid, want dan hebben we er niks aan. Als onze premier moet hij zijn programmapunten onverkort uitvoeren.

Probleempje
Er is alleen één probleempje, en dat is dat idiote kapsel. Wij zijn er hier al aan gewend, maar in het buitenland zien ze hem aankomen. Ik heb het aan mijn kapper gevraagd, en die zei het zelf: dit kan echt niet meer. ‘Misschien gaat het er nog mee door voor een voetballer, maar niet voor iemand die ons volk in het buitenland moet vertegenwoordigen. Dus laat hem maar langskomen‘, aldus mijn kapper.
Voorzichtig vroeg ik nog: ‘En Trump dan? Die heeft toch ook van dat rare geblondeerde haar?’ ‘Jaja’, zei mijn kapper, ‘maar dat is heel wat anders. Trump was de baas van het machtigste land ter wereld en werd alleen al daarom door iedereen serieus genomen. Maar Nederland stelt niks voor in de wereld en dan moet je netjes voor de dag komen‘.
Dus de enige eis die de VVD, NSC en BBB bij de coalitieonderhandelingen op tafel moeten leggen: een nette coupe. Met een e. Die zonder e kan altijd nog.

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Boudewijn op 24 november 2023 om 20:01
  • Reageer

  Je vergeet nog een pluspunt van Wilders, Pit. Hij zal een zuiverende werking hebben in de politiek. Want al wie bereid is met hem samen te werken zal voor eeuwig besmet zijn. Dan blijkt de NSC de NSB te zijn die de naam al deed vermoeden en kunnen de woorden Vrijheid en Democratie in de toch al bespottelijke benaming VVD (trouwens net als Vrijheid in PVV) eindelijk gevoegelijk bij het oud vuil. Arme misleide Yesilgöz zal net zo spoedig in de vergeethoek belanden als Rita Verdonk.

  • Jos Riemersma-Tonnaer op 24 november 2023 om 16:50
  • Reageer

  Als het niet ZO TREURIG was, zou je zeggen: hoe belachelijk kan een mens zich maken
  met deze voornemens. Treurig is het dat ZOVEEL stemmers zich ZO laten inpakken
  door een dwaas met een in en in grimmig gezicht.
  Veel moet in de ijskast maar na een korte tijd is alles in de koelkast ook bedorven.
  Laten we hopen dat de uiterste houdbaarheidsdatum al in het verschiet is.

  • Dirk Dragstra op 24 november 2023 om 16:37
  • Reageer

  Hoe eenvoudig kan het zijn. Zie wat een eenmanspartij vermag. Eenvoud troef. Altijd gelijk. Daarom: weg met meervoud. Coalitie? Wat is dat voor vreemd woord? Waarom zo moeilijk? Kan eenvoudiger.

  • Pieter Lammers op 24 november 2023 om 14:24
  • Reageer

  Mag ik van Geert nog wel emigreren? En kan mijn plekje dan ingenomen worden door een asielzoeker?
  Nog wel even uitzoeken waar ik terecht kan. Bijna alle landen hebben inmiddels hun eigen Wilders.

  • Erik Edelenbosch op 24 november 2023 om 10:05
  • Reageer

  En zo heb elk nadeel weer zijn voordele.
  Tondeuse erover en ik zeg gaan voor de volle vier jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.