NEDERLANDERS WAREN, ZIJN EN BLIJVEN ENTHOUSIASTE OMVOLKERS

Vroeger dachten ze dat de aarde plat was. Zulke mensen zijn er nog steeds. En in de zeventiende eeuw van microscoopbouwer Antoni van Leeuwenhoek gingen de mensen geloven dat de hersenen werken dankzij honderdduizenden onzichtbaar kleine, op muisjes gelijkende ‘dierckens’, die dravend door onze schedels gedachten- en emotiestromen in beweging zetten.

In die tijd is de traditie van de beschuit met muisjes geboren. Hoe meer muisjes, hoe intelligenter de boreling. En hoe harder ze rennen, hoe beter de hersens werken. Als de muisjes moe zijn rusten ze uit in kleine holletjes in het brein (nissen). Of ze gaan daar zitten knagen. Dan ontstaan muizenissen, gewetensnood en wroeging. Als je er bij stil staat is die theorie zo helder als glas. Dat kun je niet zeggen van de neurale netwerken met synapsen waar ze tegenwoordig in geloven.James Bond
Daarom hou ik het op die muisjes. En dan zie ik donkerbruine muisjes als idioten van hot naar her draven in het hoofd van die toekomstige minister, die er uit ziet als een Stalinistische KGB-bazin die is weggelopen uit een James Bond-film. Dat kan verklaren waarom deze dame van die stellige gedachten heeft, die zomaar opeens in hun tegendeel verkeren. Zo moet ze plotseling niets meer van haar omvolkingstheorie hebben, ook al propageerde ze die jaar in jaar uit met de geloofsijver van een ware zeloot.

Complot
Dat is treurig omdat die omvolkingstheorie onomstotelijk klopt. Ze heeft zich bewezen in de historie en het was inderdaad een complot. Toen de Europeanen de Amerika’s ontdekten hebben zij eensgezind en stelselmatig die continenten omgevolkt door de daar woonachtige indianen uit te roeien en te vervangen door zichzelf en zwarte Afrikanen, toen nog negers of slaven genaamd. Die blanken beweerden dat ze Gods werk deden en het verdiende nog lekker ook, al dachten de indianen en negers daar misschien anders over.

…..even dimmen…..


Gore lef
Toen kwam er een tijd dat ze die negers vrij moesten laten. Het duurde daarna nog ruim een eeuw voordat een deel daarvan naar Europa kwam. Bij ons waren dat vooral Surinamers en Antillianen.
Intussen hadden we ook gastarbeiders geïmporteerd uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en Turkije. Net als de gastarbeiders die we tegenwoordig binnenhalen en arbeidsmigranten noemen, was ook dat zeer profijtelijk. Dat we er destijds geen rekening mee hielden dat die mensen zouden blijven en zich zouden voortplanten was niet al te snugger, maar neemt niet weg dat ook die ‘demografische ontwikkeling’ geheel en al gedreven was door ons eigen winstbejag.
Vervolgens kwamen er ook nog zwarte Afrikanen die zo brutaal waren voorouders te hebben die geeneens slaaf waren geweest. Het gore lef.

Het blauwe ras
Maar wat zou je boe roepen? Kijk liever naar de voordelen. Die zie je dagelijks levensgroot op onze voetbalvelden. Die zwarte jongens voetballen veel beter dan de witte. In de laatste wedstrijd, die Oranje met 3-2 verloor, maakten ze bijvoorbeeld drie van de vijf doelpunten. Bijkomend voordeel is dat hun tatoeages minder pijn aan de ogen doen. Tatoeages steken lang zo schril niet af tegen een gekleurde als tegen een blanke huid. Blote blanke huiden zijn sowieso afzichtelijk. Het is niet voor niks dat blanken zo graag bruin willen worden. Maar als de tatoeagetrend doorzet, en daar ziet het naar uit, kijk maar om je heen, dan komt daar binnenkort verandering in en hebben we onszelf omgevolkt van het blanke naar het blauwe ras. De toekomstige Nederlanders: van buiten blauw, van binnen bruin. Helemaal uit vrije wil zonder enig complot.

……Nederlanders van de toekomst…..

Grote beest
Omvolking is dus een profijtelijk concept dat voortkomt uit de wil van het volk. Je kunt er eigenlijk niet tegen zijn. Maar Faber blijft er tegen, al zal ze de woorden omvolking en complot niet meer in de mond nemen. De bruine muisjes in haar hersenpan hebben haar ingefluisterd dat ze anders haar ministerschap en bruine plannetjes op haar buik kan schrijven. Even dimmen dus. Mocht u ondanks mijn uiteenzetting nog altijd niet geloven in die ‘kleine dierckens’, geloof dan maar dat het grote beest Wilders haar dit heeft ingeblazen.

Te mooi om niet te citeren
Ik had het bovenstaande stukje nog maar net af toen ik begon aan Het raadsel van de geest, een zojuist verschenen boek van filosoof/arts Bert Keizer waarin hij beschrijft hoe filosofen kijken naar de relatie tussen lichaam en geest. De inleiding las ik het eerst. De laatste regels ervan luiden: De neurofysiologische kennis van sommige hier besproken filosofen is onvoldoende. Zij tasten graag rond in het fysieke brein, maar menen daar toestanden te vinden die er niet zijn.
Zeg nou zelf, deze slotzinnen zijn te mooi om hier niet te citeren.

1 reactie

    • Menno Samplonius op 28 juni 2024 om 19:13
    • Reageer

    Wordt Nederland Oranjeland volgens Zijzee binnenkort Smurfenland onder aanvoering van grote smurf Geert? Met mevrouw Faber als de stoere smurfin die er voor zorgt dat alle inwoners allemaal netjes blauw smurfen en anders gekleurden de toegang smurft? En wordt Paesens Moddergat de nieuwe hoofdstad van Smurfenland? En voortaan elke dag blauwalg en blauwe regen op het menu? Dan maar liever zelf op de vlucht naar de Noordpool om daar blauwbekkend het bittere einde af te smurfen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.