PREMIERSKANDIDATEN TE OVER VOOR HET NIEUWE RECHTSE KABINET

Omdat de formatie op haar eind loopt wordt het tijd naar een premier uit te kijken. Het blijft eeuwig zonde dat Grote Geert zelf het torentje niet mag betrekken, maar het wemelt in ons land van meer politiek talent. Zijzee vestigt graag de aandacht op 15 andere puike kandidaten.

Johan Remkes. Sterke man. Alleskunner en macher, voor alle partijen aanvaardbaar. Nadeel: kan beter op de achtergrond actief blijven als probleemverpulveraar als de nood aan de man komt.
Khadija Arib. Sterke vrouw, geen kutmarokkaan. Door Wilders geprezen als kundig (kamer)voorzitter. Is van de PvdA, maar dat is een aanbeveling sinds Wilders de PvdA’ers Plasterk en Putters als informateurs aanwees. Nadeel: geen.
Ronald Plasterk. Zeer bekwaam. Als populist/wetenschapper van alle markten thuis. Heeft zijn kans als informateur verspeeld, maar verdient een nieuwe start. Nadeel: Misschien niet ijdel genoeg.
Rob Oudkerk. Man van het volk, straatslijper en beschermheer der tippelaarsters. Uitvinder van het populaire begrip kutmarokkaan. Kan als huisarts een zieltogend kabinet reanimeren. Nadeel: zie Plasterk.
Mona Keizer. Hoogstaande politica, liet zich om principiële redenen ontslaan uit het derde Kabinet Rutte. Schreef samen met Caroline van der Plas het epos Bulletje en Bonestaak op het Binnenhof. Zal Giorgia Meloni doet verbleken op het Europese toneel. Voordeel: ging speciaal bij de BBB om premier te worden.
Johan Derksen. Heeft overal verstand van en lult iedereen van de sokken. Type ruwe bolster blanke pit. Niet alleen populair bij het volk, hij is het volk. Biedt net als Wilders nooit excuses aan. Nadeel: geen politieke ervaring. Voordeel: dat interesseert hem geen reet.
Lilian Marijnissen. Ervaren politica. Vindt net als Wilders bijna alles schandalig. Schuift op tv graag aan bij Johan Derksen. Nadeel en voordeel: kan geen verkiezingen winnen.
Ien Dales. Krachtdadige persoonlijkheid. Kundige en ervaren politica. Sociaal tot op het bot, staat pal voor bestaanszekerheid. Slaat zo nodig in Brussel Macron en Scholz met haar handtas om de oren. Nadeel: is niet meer onder ons.
Ahmed Aboutaleb. Gelouterde bestuurder en populaire ex-minister. Zit binnenkort zonder baan. Kan zijn volle Marokkaans gewicht en diplomatieke gaven inzetten om alle kutmarokkanen terug te verhuizen naar het land van herkomst. Nadeel: geen.
Ingrid Thijssen. Voorzitter VNO/NCW. Weet onsympathieke werkgeversstandpunten sympathiek te verkopen. Weet wat onderhandelen is en hoe de hazen lopen. Een sieraad op het internationale toneel. Nadeel: Trump zal haar haten.

Het beste paard van stal krijgt de haver niet. Dit is het grote offer dat Geert Wilders uit vaderlandsliefde aan ons volk brengt. Kunnen we hem nou echt het premierschap niet gunnen? Er zijn mensen die bang zijn dat je met zo’n man niet kunt aankomen in het buitenland, maar dit weekend al bewijst hij in Boedapest dat dat geen enkel probleem is. Hij zal er schitteren op het feestje van Orban. Jammer dat we misschien niet meekrijgen wat hij daar doet, want alleen de gelijkgeschakelde pers is daar welkom. Dat wil niet zeggen dat er geen persvrijheid is, want journalisten mogen daar schrijven wat Orban wil en dat is heel veel.

Rogier van Boxtel. Gewiekst sjoemelaar, ervaren politicus. Achtereenvolgens kamerlid, verschillende ministersposten, directievoorzitter Menzis, voorzitter Humanistisch Verbond, president-directeur NS. Moest aftreden als voorzitter Raad van Commissarissen van KPMG omdat hij fraudeerde bij een integriteitsexamen. Nadeel: misschien toch nog te integer.
Marga Klompé. Eerste vrouwelijke minister in Nederland verdient het ook vrouwelijke Eerste Minister van Nederland te worden. Zorgde met haar Algemene Bijstandswet voor bestaanszekerheid van iedere Nederlander. Integer tot op het bot. Nadeel: zie Ien Dales.
Henk Bleker. Geen natuur- en klimaatgedram onder deze premier. Draaide als staatssecretaris het Natuurnetwerk Nederland en de postbezorging op maandag de nek om. Doet alles voor de boeren. Los vertrouwd op het internationale podium, want houdt koeien in Mongolië, mooie springplank voor een hartig onderonsje met Xi.
Gom van Strien. Onbewezen laster schakelde hem uit als informateur van PVV-huize, maar vlak Gom niet uit. Wilders heeft hem nooit laten vallen, dus come back zeer wel mogelijk.
Henk Kamp. Keiharde politicus, geschapen voor deze tijd. Als oud-inspecteur van het FIOD wars van fraude en bedrog. Succesvol minister van VROM, Defensie (2x), Sociale Zaken en Economische Zaken. Nadeel: heeft schijt aan het volk. Voordeel: heeft schijt aan het volk.


SSSSSST!
Al deze uitmuntende kandidaten zullen door Wilders moeten worden gewogen. Wie te vroeg wordt genoemd wordt het niet, daarom liever geen ruchtbaarheid geven aan hun kandidatuur. Mocht u zelf nog goede kandidaten weten, dan graag melden. Discretie verzekerd.

3 reacties

  • Jos Riemersma-Tonnaer op 27 april 2024 om 22:19
  • Reageer

  Beste Piter,

  Wat een vermakelijk lijstje heb jij weten op te stellen om ev. voorgedragen te kunnen worden om premier te worden.
  De politiek houdt mij wel bezig, Wilders kan ik niet aankijken met zijn verwrongen gezichtsuitdrukking.
  Ik ben benieuwd waar alles op uitloopt.

  • Henriëtte op 26 april 2024 om 11:34
  • Reageer

  Beste Zijzee, je blijft een optimist: je verwacht dat de formatie ten einde loopt. Dat zegt niet iedereen je na.
  En ik vind het geweldig dat je het tempo er in wilt houden door mee te denken over de premierskandidaat.
  Ik zal het lijstje doorsturen.
  Ik vind 15 voorstellen behoorlijk royaal, maar als je de dames die toch niet uit de dood opstaan om het land te redden nu schrapt, mag je wat mij betreft Sharon Dijksma (PvdA) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) toevoegen. Ervaren jonge vrouwen, laten zich niet door geschreeuw aan de kant zetten, spreken jonge mensen aan. Alleen maar voordelen.
  Ik denk niet dat Geert ermee instemt, maar hij zegt een kabinet te willen maken voor alle Nederlanders, dus moeten ze wel mee in je voordracht.

  • Bas Verwey op 26 april 2024 om 08:16
  • Reageer

  SYWERT van Lienden: weet hoe je in korte tijd veel geld verdient. Hij kan rondkomen van 15 euro per week! Een voorbeeld voor alle slachtoffers van het toeslagen schandaal. Nadeel(tje): moet nog de rechter overtuigen van zijn goede doelen. Voordeel: zijn scherprechter Youp is afgeknapt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.