GOOI NA ZANDVOORT JE FIETS MAAR IN HET KANAAL

Alles wat fout kan zijn is fout aan het evenement. Dat het in de duinen moet, dat het massa’s mensen trekt, dat het tegen beter weten in gebeurt en dat niemand dat iets kan schelen. Gottegottegot, wat hebben we een CO2- en stikstofproblemen. Dus laten we vooral een racecircuit in de duinen heropenen.

Het signaal komt binnen. Bij mij bijvoorbeeld. Mijn fiets heb ik in het kanaal gegooid, voortaan doe ik alles met de auto. Als het toch niemand iets kan schelen, waarom mij dan wel? Mijn tijd zal het wel duren en over mijn kinderen maak ik me geen zorgen, want die heb ik niet. Doet niets af aan mijn afschuw van autoraces, Formule 1 en Max Verstappen. Ik hou niet van de kartonnen tronie van die man, die me in de supermarkt vals toegrijnst vanonder die patjepeeërige pet vandaan. En al evenmin van die schreeuwerige commercie, verspilling en arrogante onverschilligheid.

Mozart
Hoe vaak ben ik niet teleurgesteld als ik voorzichtig bij liefhebbers opperde dat die races nou niet bepaald helpen bij de strijd tegen de opwarming. Dan krijg je te horen dat dat kleine beetje CO2 dat er op de Formule-1-circuits vrijkomt verwaarloosbaar is en dat die races aan de basis liggen van innovaties die straks misschien wel de ideale CO2-vrije motor opleveren. En Max is heilig. Heel de natie masturbeert als Verstappen accelereert. Iemand vergeleek hem zelfs met Mozart, ook zo’n genie dat zijn vader in diens voetsporen overtroefde.

De koning
Er knapte iets in mij toen ik hoorde dat een zangeres op het circuit het Wilhelmus gaat zingen. Het is dus een Nationale Gebeurtenis. Deed me denken aan een paar jaar geleden. Ik zat in een stichting die in Groningen een aardbevingsmonument had opgericht en het symbool der natie vroeg het te onthullen. De koning dus. Maar hij weigerde. Daarna vroegen we Pieter van Vollenhoven, die als voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid de gaswinning krachtig had gehekeld. Prof. Pieter reageerde enthousiast, maar kort voor de onthullingsdatum stuurde hij een brief: we hadden hem in problemen gebracht, omdat we eerst de koning hadden gevraagd. Hij zei dus af.

Pusher
Mensen die het konden weten vertelden dat de koning hem had teruggefloten. Iemand noemde mij naïef dat ik dat niet had voorzien. Achteraf ben ik het daar mee eens. Tot mijn excuus voer ik aan dat het je als eenvoudige boerelul al gauw gaat duizelen als je aan ijle hoogten raakt. Een verstandsverbijstering ligt dan op de loer. Daar kreeg ik onlangs opnieuw last van, want ik dacht: als ie z’n oom kan terugfluiten, dan ook zijn neefje Bernhard, de grote pusher van Zandvoort. Om neef en natie uit hun lemmingenmodus wakker te schudden.

Huis en Familie
Maar anders dan zijn paps Pieter is Bernhard geen lid van het Koninklijk Huis. Dat schept afstand. Maar hij hoort wel bij de Koninklijke Familie en die berokkent hij enorme reputatieschade. Bij mensen zoals ik dan. Weer terug op aarde wist ik dat ook de koning een liefhebber is. Man zweert bij snelle boten, vliegtuigen en auto’ s. Zijn bijnaam is niet voor niets Wallem Alxilinder. Het verbaasde me dus niks toen ik hoorde dat hij er dit weekend met Maxima bij zal zijn. Vrijkaartjes van zijn neef, wedden?

Zandhaas
Mij rest niets dan te hopen dat Verstappen met zijn brulmachine uit de bocht vliegt en als zandhaas eindigt tussen het helmgras. Als er nog helmgras is. Ik hoop ook dat het spoelt van de regen en er een orkaan van het formaat Katrina losbarst. Allemaal ijdele hoop natuurlijk. Ik hoop daarentegen weer niet dat de corona als gevolg van deze wansmakelijke samenscholing explodeert. Omdat ik zoals u weet de zon graag in het water zie schijnen wens ik alle hotel-, camping- en B&B-exploitanten in Zandvoort en omgeving een lucratief weekend, alsmede de omwonenden die in kippenhokken bivakkeren om ruimte te maken voor grof betalende racelogés. De duinkonijnen en zandhagedissen wens ik veel sterkte.

Een ongeluk komt nooit alleen
Er moeten godbetert jaarlijks twee F1-races in Nederland komen. Daarvoor pleit de Dutch Grand Prix Foundation. De tweede moet op het TT-circuit in Assen komen. Dutch Grand Prix Foundation is een weidse naam voor een Drentse club, waarin het TT-circuit, de gemeente Assen en de provincie Drenthe innig verstrengeld zitten. Allemaal willen ze meer herrie, alsof daar nog niet genoeg van is. Alleen al deze maand zijn er 16 evenementen waarbij je over het TT-circuit kunt scheuren. Dat staat Zandvoort ook te wachten, want een baan die er ligt gaat gebruikt worden. Oftewel een ongeluk komt nooit alleen.

RACEKAK

2 reacties

  • Annemiek Vos op 3 september 2021 om 22:11
  • Reageer

  Ik zou wel eens in stemming willen zien hoeveel Nederlanders zich ook doodergeren aan dit elite gebeuren. Je vraagt je af of die enge bril ook kinderen heeft en hoe die later hun pappie zullen zien met zijn idiote hoeveelheid huizen en dit bespottelijke race gedoe in een natuurgebied!
  Om je dood te schamen.

  Vuilnisman mag deze zak met bril ook mee ?!?!

  • Menno Samplonius op 3 september 2021 om 09:48
  • Reageer

  Stond zojuist met mijn splinternieuw e-bike voor het kanaal en overwoog om samen de grote sprong voorwaarts te maken. Maar het idee dat niemand het Wilhelmus voor ons zou gaan zingen op de uitvaart weerhield me van al te drieste daden. Ik sprong op mijn prachtige fiets en zette de sokken er in, intussen dagdromend van duinkonijnen en zandhagedissen met oordopjes in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.