ER MOET EEN EIND KOMEN AAN DE DISCRIMINATIE VAN NOODDRUFTIGE HETERO’S

Mannelijke homoseksualiteit heeft me altijd met stomheid geslagen. Wat is er in vredesnaam attractief aan een mannelijk lichaam? Ik vind het alleen maar weerzinwekkend, zo’n bonkig lijf. Weshalve heb ik heteroseksuele vrouwen ook nooit begrepen.

Lesbiennes begrijp ik. Heerlijk, een zacht vrouwenlijf tegen je aan. Als baby leer je al hoe fijn het is als je moeder je aan de borst koestert. Meisjes krijgen dat net zo hard ingeprent als jongens. Freud zei het zelf. Of had het moeten zeggen, in plaats van dat gelul over die penisnijd.

Kasten
Gelukkig hoef je anderen niet te begrijpen om ze hun voorkeuren te gunnen. Al ben ik bang dat er ook mensen zijn die daar anders in staan. Homo’s gaan tegenwoordig door voor geaccepteerd, maar ik betwijfel of deze acceptatie wel zo breed gedragen is. Er zijn nog altijd kasten waar ze moeilijk uit kunnen komen, of het nu thuis is of in de kantine van de voetbalclub.

Keelbos
Ik kom hierop omdat ik in de krant een stuk las over de landelijke Stichting Platform Keelbos, die in het geweer komt tegen de sluiting van ‘populaire’ homo-ontmoetingsplaatsen langs snelwegen en in recreatiegebieden. Misschien kan iemand me uitleggen waarom ik Keelbos in dit verband geen smakelijke naam vind. Verder kan ik me helemaal vinden in het protest, dat betoogt dat de overheid niets nalaat om homo’s dwars te zitten, hoewel hun nood hoog is. “80 tot 90 procent van de mannen die dit soort plaatsen opzoekt durft er niet mee in de openbaarheid te treden. Ze leiden officieel een heteroleven, zijn vaak ook getrouwd en willen niet als homo- of biseksueel worden gezien”, aldus een woordvoerder. ’t Gaat dus om mannen, begrijp ik. Hebben de vrouwen het beter geregeld?

Gemeenschapsgeld
Het mooiste van deze ontmoetingsplekken is dat ze zonder subsidie kunnen. Deze kanalisering der lustbeleving kost de belastingbetaler geen cent. Maar dat verandert als Rijkswaterstaat de ontmoetingsplekken afsluit met hekken, en dat gebeurt tegenwoordig aan de lopende band. Hekken van Rijkswaterstaat kosten veel gemeenschapsgeld. Ook daarom sta ik er vierkant achter dat stiekeme homo’s op zulke plekken aan hun trekken komen na eerst hun vrouwen voorgelogen te hebben dat ze gaan vissen, klaverjassen of zingen in het Bach-koor.

Elders
Een Keelbos-woordvoerder, zo las ik, bezoekt menige ontmoetingsplaats en spreekt dan vertrouwelijk met de mannen ter plekke. Zo ook bij visplassen waar ze iets anders aan de haak slaan dan karpers. “Ze vertellen dat hun vrouw vaak klaagt dat ze zo veel gaan vissen. Maar als je 25 jaar getrouwd bent kan ik me wel voorstellen dat je elders spanning zoekt.”
Hier slaat hij de spijker op de kop. Niet alleen voor homo’s overigens, maar ook voor hetero’s. Alleen die 25 jaar vind ik zwaar overdreven. Ik verveelde me al na een jaartje dood in al mijn relaties. Wat zeg ik? Na een paar weken al!

Discriminatie
Mijn abonnees (van beiderlei kunne, waarvan akte) hebben dezelfde ervaring, zo vertrouwden ze me toe. Desalniettemin kozen ze voor een gezapig leventje, want waar konden ze terecht? Geloof maar niet dat ze heimelijke ontmoetingsplekken hadden als ze ‘s avonds met een pak kaarten, een hengel, een biljartkeu of een koorpartituur op pad gingen. Het is pure discriminatie dat hetero’s hun heil moeten zoeken in de betaalde liefde. Wat kost dat wel niet? Hoe verantwoord je dat thuis?

Groot Matras
Tegen dit schrijnend onrecht richt ik een platform op voor heteromannen en -vrouwen die de spanning ‘elders’ willen vinden. Ik heb nog even overwogen om aansluiting te zoeken bij Platform Keelbos, want waarom kunnen homo’s en hetero’s niet samen gebruik maken van hun ontmoetingsplekken? Bij nader inzien leek het me toch verwarrend, voor je het weet worden je intenties verkeerd begrepen. Groot Matras ga ik mijn stichting noemen, naar de regels uit Remco Camperts fameuze gedicht ‘Niet te geloven’:

Heel Europa was een groot matras
en de hemel het plafond van een derderangshotel

Ik zal niet rusten voordat alle stukjes grond met de hemel als plafond een vrijplaats zijn voor seksueel nooddruftigen.

2 reacties

  • Menno Samplonius op 15 april 2022 om 20:31
  • Reageer

  Vanuit hospice De Laatste Snik een reactie van Pleegzuster Bloedwijn n.a.v. de zorg voor oververhitte hetero’s: “Helaas constateren wij maar al te vaak dat hoogbejaarde patiënten overlijden met hun grote kameraad in de hand. Volgens procedure is dan het verschoningsrecht van toepassing en verplaatsing van matras naar houten jas. In het hemelen voorziet de procedure vooralsnog niet.

  • Bouwe van Norden op 15 april 2022 om 13:00
  • Reageer

  Fijn dat jij jouw lans breekt voor vrijplaatsen voor homosuelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.