DROMEN DANKZIJ VOETBAL EN PHILIPS

Het mag waar zijn dat de samenleving niet altijd de juiste prioriteiten stelt, maar gelukkig zijn er nog genoeg mensen die zich druk maken om de dingen die er echt toe doen. Neem bijvoorbeeld de menigte die zich in Eindhoven verzamelde om hossend, springend, zingend en zuipend een voetbalteam toe te juichen.

De huldiging, want zo heet dat, voltrok zich afgelopen maandag. Niemand ging naar zijn werk, de bazen hadden het nakijken. Het gebrul en gebral in de lichtstad was te horen tot in de Drents-Groningse Veenkoloniën, waar ik tot mijn geluk mag wonen. Nu al ben ik in hoopvolle verwachting van de promotie van FC Groningen, die zich vanavond kan voltrekken. In dat geval zal het gejuich me vanuit het Noorden komen aanwaaien.

Wereldvrede
Voetbal wordt wel eens de belangrijkste bijzaak ter wereld genoemd, maar het is de belangrijkste zaak ter wereld, zelfs nog belangrijker dan het Eurovisie Songfestival. Het is van groot belang dat mensen samen massaal ongeremd uit hun dak gaan, omdat ze eigenlijk zichzelf huldigen. Geen bal hebben ze geraakt, maar We are the champions, zingen ze. Pak mensen voetbal af en het is geheid oorlog. Daarom is voetbal van groot belang voor de wereldvrede.

Nachtmerrie
Wel is het een beetje jammer dat al dat gebrul en gezuip een aanslag is op de oor-, neus- en keelholtes. Daardoor ligt apneu op de loer, zo heeft wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Ukkel aangetoond. Apneu is een ernstige kwaal waarbij je luid snurkt en tijdens de slaap je adem wordt afgesneden, waardoor je bekaf wakker wordt. Dit wens je niemand toe en al helemaal geen argeloze feestgangers. Maar, gelukkige samenloop van omstandigheden, Philips, oprichter van PSV en al 111 jaar hoofdsponsor, heeft corrigerende hulpmiddelen tegen het apneusyndroom in de markt gezet. Het betreft de DreamwearMasks en Dream Stations uit de Dream Family van Philips Respironics. Met zo’n masker lijk je op Hannibal Lecter, maar kun je toch rustig slapen. De nachtmerrie is dat Philips deze apparatuur massaal heeft moeten terug roepen omdat de snurkers mogelijk gassen en schuimdeeltjes inademden die te losjes door de apparaten heen zweefden.


Afgrond
Jarenlang heeft Philips langs de rand van de afgrond gebalanceerd vanwege de miljarden aan schadeclaims die dreigden vanuit de VS. Godzijdank is er onlangs een schikking tot stand gekomen met een afkoopsom van 1 miljard. Ook heeft Philips meer dan een miljoen vervangende apparaten en reparatiekits gefabriceerd voor de West-Europese gebruikers. Het bedrijf schijnt het lek nu boven water te hebben.

Innovatie
Philips-CEO Roy Jakobs zei vorig jaar ter gelegenheid van het 22e lustrum van zijn PSV-sponsorschap: “Met onze innovaties in gezondheidstechnologie dragen wij op meerdere vlakken bij aan betere prestaties van PSV.” Gratis verspreiding onder de PSV-aanhang van de teruggenomen apparatuur kan zo’n innovatie zijn. Dan kan een topfit legioen ook volgend seizoen de voetballers weer opzwepen tot grootse prestaties.

Dream on, folks.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.